Miksi osa tuotteista on hylätty ja mitä eri hylkäyssyyt tarkoittavat?

Haluamme ylläpitää selkeän ja systemaattisen linjan myymiemme tuotteiden laadun suhteen. Yleisimpiä syitä tuotteiden hylkäykseen ovat tuotteiden likaisuus, rikkinäisyys ja selkeät kulumajäljet. Hylkäys voi perustua myös siihen, että emme usko tuotteen menevän kaupaksi meidän kauttamme. 

Tarjouksessa ilmoitetut hylkäyksen syyt:

Ei hyväksytty brändi: Tuote edustaa merkkiä, jota emme ota vastaan. Löydät ei hyväksytyt brändit brändilistaltamme.

Ei sovi valikoimaan: Tuotteessa on jokin ominaisuus, jonka vuoksi koemme, että tuote ei sovi valikoimaamme tai se ei ole houkutteleva myyntiin. Tuote voi olla poistunut muodista (esim. 90-luvun miesten pikkutakki), liian erikoinen (esim. roolivaate tai häämekko) tai tuote, joita emme myy (esim. sukkahousut tai korvakorut). Otamme valikoimaamme ajankohtaisia ja nykymuodin mukaisia vaatteita, eli jätämme tarjouksen ulkopuolelle myös jo vaatekaupoista poistuneet mallit. 

Liian kulunut: Tuotteessa on havaittu niin paljon kulumia, että se on vaikuttaa tuotteen myyntiin, esimerkiksi värissä tai kankaan pinnassa. Kuluma voi olla esim. neulepaidan nyppyyntyminen, farkkujen lahkeiden kulumat, mustien vaatteiden värihaalistuma tai vaatteen muoto on kärsinyt. 

Reikä: Tuotteessa on havaittu reikä tai purkauma.

Tahra: Tuotteessa on havaittu tahra tai pinttymä.

Tuotetta muokattu: Tuotteen mittoja on muutettu niin, että pesulapun kokomitoitus ei enää päde (esim. housunlahkeiden lyhennykset) tai tuotetta on tuunattu jotenkin alkuperäisestä.

Voimakas tuoksu: Tuotteessa on havaittu normaalia voimakkaampi tuoksu, joka estää tuotteen varastoinnin muiden tuotteiden sekaan sekä myymisen eteenpäin. Se voi olla esim. varaston tai homeen tuoksu, voimakas pesuaineen tuoksu tai lemmikkien tuoksu.

Tuote viallinen: Tuote ei toimi toivotulla tavalla. Tuotteen vetoketju, tasku, nappi, kiristysnauha ei toimi kunnolla tai kello ei käy.

Ei sovi sesonkiin: Tuote on sesonkivaate, joka ei myy kyseisenä vuodenaikana. Näitä tuotteita ovat esimerkiksi: kesäiset hellevaatteet, kesäkengät, talvikengät ja paksut talvitakit ja villaneuleet. Otamme vastaan kausivaatteita seuraavasti:

  • Tammikuu – huhtikuu: kevätvaatteet
  • Maaliskuu – kesäkuu: kesävaatteet
  • Heinäkuu – syyskuu: syksyvaatteet
  • Syyskuu – tammikuu: talvivaatteet

Aitoutta ei voida todistaa: Mikäli tuotteen käsittelyn yhteydessä tulee esille mikä tahansa seikka, jonka perusteella tuotteen aitoutta on syytä epäillä, tuote hylätään. Lue lisää Rekin aitous ja alkuperäpolitiikasta täältä.

Alhainen jälleemyyntiarvo: Tuotteen alkuperäinen hinta on niin edullinen (alle 15 e), että tuotteen jälleenmyynti ei ole kannattavaa. Tämä koskee myös lastenvaatteita. 

Saitko vastauksen kysymykseesi? Kiitos palautteestasi! Voi ei! Palautteesi ei tullut perille, yritäthän uudelleen.

Jäikö vielä kysyttävää? Ota yhteyttä Ota yhteyttä